Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد خیراندیش کارگردان انیمیشن "پسردلفینی" می‌گوید که این فیلم را با تکنیک و قواعد روز صنعت انیمیشن‌سازی ساخته‌اند و مشتریانی از کمپانی‌های سرتاسر دنیا دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تنها انیمیشن امسال جشنواره فیلم فجر انیمیشن «پسر دلفینی» به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیه‌کنندگی محمد همدانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انیمیشنی که از سال قبل مشغول طی کردن مراحل ساخت و تولید بود و درباره آن در سال قبل گفت‌وگویی را با تهیه‌کننده آن منتشر کرده بودیم.

پسر دلفینی، یک اثر جذاب در سطح جهانی

پسر دلفینی یکی از انیمیشن‌های مورد انتظار بعد از فیلشاه است که به نظر می‌رسد می‌تواند بعد از بازگشایی سینماهای کشور در گونه کودک و نوجوان مخاطبین خود را به سینماها دعوت کند.

از این رو با کارگردان آن محمد خیراندیش گفت‌وگوی کوتاهی را ترتیب دادیم تا ابعاد فنی و محتوایی این انیمیشن برای مخاطبین ما و علاقه‌مندان انیمیشن بیان شود.

در قصه‌گویی و طراحی کاراکتر قدم‌های رو به جلویی برداشتیم

* آقای خیراندیش در صورت امکان داستان یک خطی فیلم را برای ما بیان کنید و در ادامه بگویید که این انیمیشن چه قدم‌های جدید و تازه‌ای را در حوزه صنعت انیمیشن کشور برداشته است؟

داستان فیلم درباره پسری است که در دریا با دلفین‌ها بزرگ می‌شود او در ادامه با مردم آشنا می‌شود و اتفاقات جالبی رخ می‌دهد.

سعی من بر این بود که انیمیشن را از جنبه‌های فنی و کیفی و همینطور داستانی ارتقا بدهم. در این کار تعدد کاراکتر و لوکیشن داریم. به نظرم داستان نقطه قوت انیمیشن است چون داستان ریتم بالایی دارد و نمی‌ایستد و قهرمان دارد. فیلم دارای چالش و فراز و فرود است که به جذابیت بیشتر آن کمک کرده است.

محمد خیراندیش

اتفاق دیگری که قدم رو به جلو است کاراکتر است. این انیمیشن نسبت به کارهای دیگر خلق کاراکتر، در داستان و طراحی آن یک قدم رو به جلو برداشته است هم از نظر تکنیکی و هم شخصیتی به نظرم بهای بیشتری به آن داده شده است و توانسته برای مخاطب آن خاطره انگیز باشد و برای او جایگاه ذهنی درستی طراحی کند.

* مخاطب انیمیشن شامل چه رده سنی است؟

همان‌طور که می‌دانیم انیمیشن مخاطب‌بردار نیست و همه از سنین پایین تا افراد مسن آن را دوست دارند اما مخاطب انیمیشن پسر دلفینی کودک و نوجوان است.

پسر دلفینی با فرهنگ ایرانی و با قواعد جهانی ساخته شده است

* باتوجه به اینکه کودکان و نوجوانان ما انیمیشن‌های خارجی زیادی را در اطراف خود برای تماشا دارند، چه ویژگی‌هایی را برای این رقابت  خود در نظر گرفته‌اید که بتواند مخاطب کودک و نوجوان ایرانی را جذب کند؟

اگر انیمیشن ما مانند انیمیشن‌های جهان کار درست را بکند اثر ماندگار و جذابی خلق خواهد شد. باید محتوای انیمیشن بر اساس کهن الگوها خلق شود همان‌طور که انیمیشن‌های روز دنیا از این ایده بهره‌مند‌ند. البته باید در کنار این خصوصیت لحن و ایده آن جهانی باشد که همه مخاطبین بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

 پسر دلفینی از این خصوصیت برخوردار است به گونه‌ای که مخاطب با آن همذات‌پنداری می‌کند. در عین حال ادبیات و لحن آن جهانی است و مخاطبین دنیا با آن ارتباط برقرار می‌کنند. انیمیشن در حال و هوای جنوب کشور است و موتیف‌هایی (بن‌مایه) که دارد آن را تقویت می‌کند.

به گونه‌ای انیمیشن را ساختیم که مخاطب برای اینکه فضای جنوبی آن را بفهمد نیازی به نکات و اطلاعات خارجی نداشته باشد و بتواند با آن ارتباط لازم را برقرار کند. فضا و محتوای فیلم شعارزده نیست اما بر اساس روح و فرهنگ ایرانی ساخته شده است و با رعایت قواعد و لحن بیان می‌تواند با مخاطب جهانی خود مانند انیمیشن‌های روز دنیا ارتباط برقرار کند.

در صورتی که انیمیشن بیش از حد بومی باشد امکان اینکه مخاطب جهانی بتواند با آن ارتباط برقرار کند کم می‌شود. ما نیز بر همین اساس ضمن بیان المان‌ها و نکات اساسی و مهم داخلی، لحن جهانی آن را لحاظ کردیم.

فرم کلی داستان جهانی و از روایت کلاسیک داستان‌گویی بهره‌مند است و سعی شده است که از نظر فنی و کیفی استانداردهای جهانی را رعایت کند. البته ما محدودیت‌هایی داریم اما تلاش کردیم کار متنوع و زیبایی باشد و در نهایت تلاش کردیم برای مخاطب داخلی و جهانی کار جدی و قابل عرضه‌ای داشته باشیم.

سورپرایزی برای اکران داریم

* مدت زمان فیلم چقدر است و چه صداپیشگانی در فیلم گویندگی کردند؟ آیا برای اکران دورنمایی در نظر دارید؟

مدت زمان انیمیشن 85 دقیقه است و در آن بازیگرانی مانند نادر سلیمانی و ثریا قاسمی در کنار گوینده‌های حرفه‌ای مانند آقای حامد عزیزی و گروه همراهشان نیز در این کار صداپیشگی کردند.

البته سورپرایزی در زمینه صداپیشگی داریم که مربوط می‌شود به سال‌های دور ما که برای کاراکتر اصلی صداپیشگی کرده است که بسیار جذاب خواهد بود.

فروش و اکران خوب ما برمی‌گردد به تیم فروش و شرایط کرونایی که داریم اما شاید یک سورپرایز داشته باشیم که بتواند گیشه سینما را تکان بدهد که در جای خودش معرفی خواهد شد.

صنعت انیمیشن‌سازی در کشور ما ارز آوری خیلی بالایی دارد

* آقای خیراندیش در سال‌های اخیر بخشی از انیمیشن‌سازان کشور ما به خارج از کشور مهاجرت کردند؛ به نظر شما چرا این اتفاق تلخ افتاده است؟

انیمیشن‌سازانی از میان ما به شرکت‌های خارجی رفتند و در آنجا کار می‌کنند که استعدادهای شکوفا شده و میوه‌های رسیده ما هستند که از سویی افتخار می‌کنم که چنین انیمیشن‌سازان کاربلدی داریم اما از سویی متأسفیم که به خاطر شرایط بد و نامساعد کاری و اقتصادی، کشور را ترک کرده‌اند.

انیمیشن‌سازی در حال حاضر در کشور ارزآوری خیلی خوبی دارد و پسر دلفینی همین الان مشتریان جدی از غرب تا شرق جهان دارد که خواهان آن‌اند. از مسیر انیمیشن می‌توانیم فرهنگمان را صادر کنیم و باید برای تقویت این مسئله مسئولین ما در وهله اول فکر کنند.

ما در این 10 سال دو بار بحران مالی و اقتصادی را در حوزه انیمیشن تجربه کردیم که باعث شد تا انیمیشن سازان ما بعضا به خارج از کشور مهاجرت کنند. برخی از آنان برای اینکه زندگی خوب و معمولی و نه لاکچری داشته باشند مجبور شدند که مهاجرت کنند. در این دوران شرکت‌های انیمیشن‌سازی یکی بعد از دیگری تعطیل شدند.

افزایش دلار و نرخ ارز به صورت بسیار فزاینده‌ای گریبانگیر ما شد. یک کارت گرافیکی که ما باید 5 میلیون می‌خریدیم باید 50 میلیون تومان خرید کنیم. چرا که در حوزه سخت‌افزار 10 برابر افزایش قیمت داشتیم. در کنارش قاچاق هم هست که وضعیت اقتصادی و مالی و ریالی این حوزه را بسیار بدتر کرده است.

نیاز است که مسئولین فرهنگی، اقتصادی و تجاری ما فکری برای سخت‌افزار داشته باشند چون ما در حوزه انیمیشن‌سازی ارز آوری بسیار خوبی داریم اما با این وجود برای پیشرفت کاری مدام باید خودمان را ارتقا بدهیم.

ما سریالی تولید کردیم به اسم «تندر» که به علت رعایت استانداردهای جهانی و کیفیت بالایی که داشت باعث شد تا ما جزو شرکت‌های دانش بنیان شدیم. ما این انیمیشن را به علت کیفیت بالا به خود چین به عنوان صادرکننده‌های انیمیشن صادر کردیم.

به نظرم اینجا این نکته بسیار مهم را باید توضیح بدهم که در حال حاضر VODهای ما انیمیشن‌های روز دنیا را با قیمیت خیلی ارزان در بستر خود منتشر می‌کنند. حرف اینجا است که در این حالت باید اولاً به نظر کارشناسان، دولت به عنوان متولی فرهنگ کشور بگوید حالا که شما به خاطر استفاده از این بستر و بدون پرداخت حق رایت فیلم آن را در منتشر می‌کنید و درآمد بسیار بالایی کسب می‌کنید، از منبع درآمد خود بخشی را به حوزه انیمیشن‌سازی کشور کمک کنید. دوم اینکه حداقل برای پخش انیمیشن‌های داخلی شرایط بهتری در نظر بگیرید. زیرا ما در واقع در یک رقابت نابرابر قرار داریم و باید حمایت بیشتری بشویم. پس طرف سخن من در واقع پلتفرم‌ها نیستند بلکه خود دولت و مسئولین فرهنگی کشورند.

در بقیه جاهای دنیا این اتفاق رخ نمی‌دهد زیرا خیالشان راحت است که باید برای انیمیشینی که می‌خرند پول هنگفتی بدهند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انیمیشن فیلم سینما انیمیشن فیلم سینما محمد خیراندیش ارتباط برقرار انیمیشن سازی آن ارتباط پسر دلفینی برای مخاطب داریم اما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۱۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اهتمام رادیو فرهنگ در برنامه نیستان این است که بهترین و ناب‌ترین موسیقی‌ها را از ملل و ایران با گونه‌های مختلفی که وجود دارد، ارائه دهد.
آقای رضا مهدوی مجری و کارشناس برنامه «نیستان» با حضور در استدیوی شبکه خبر در خصوص پا بر جا بودن این برنامه (­ ۲۲ سال است که این­ برنامه پخش می‌شود) گفت: برنامه‌ای که وقتی بنیان آن­ خوب گذاشته می‌شود و مدیران مسئول و کارشناسان خوب پای کار می‌آیند، عمر برنامه را طولانی می‌کند و هر کسی که در هر دوره‌ای مسئولیتی قبول می‌کند، الزام دارد که کیفیت افزایی داشته باشد به لحاظ کیفی و کمی برنامه را نیندازد و بیننده و شنونده را افزایش دهد.
وی ادامه داد: نیستان این توفیق را داشته که طی این ۲۲ سال ساعت‌های مختلفی در این سال‌ها پخش شده و همه ساله­ همه کارگزاران و همه مدیرانی که آمدند و رفتند روی این برنامه صحه گذاشتند و این برنامه یکی از برنامه‌های موفق بعد از انقلاب است که این مدت زمان شامل حالش شده و هیچ نکته نظارتی هم نداشته است.
مهدوی افزود: این که ما به­ موسیقی­ فلات ایران می‌پردازیم و دیگر ملت‌ها که موسیقی آن‌ها محلی از اعراب دارد و می‌تواند به فرهنگ و هنر ما کمک کند به آن پرداخته می‌شود و البته حضور کارشناسان خبره (که می‌توانند اساتید با تجربه و مسن و یا جوانان اهل فن تازه فارغ التحصیل شده و کاربلدباشند) ­ که حرف نو و تازه برای گفتن دارند ما در نیستان به دنبال همین حرف‌های نو هستیم.
وی در ادامه گفت: این سال‌ها ما میزبان شخصیت‌های بزرگی­ بودیم که بعضی از ان‌ها دیگر بین ما نیستند همچون مهندس امیر همایون خرم و فرهنگ شریف و بعضی از امروزی‌ها نظیر شاهین فرحت، نادر مشایخی و تینوش بختیاری که از بزرگان موسیقی ایران هستند البته افراد بسیاری­ در این برنامه ما را یاری می‌کنند که افتخار میزبانی آنها را در این برنامه داشتیم.
کارشناس برنامه نیستان افزود: ­­شاید یک کارشناس پنج برنامه (ما موظف هستیم که برنامه‌ها را ۵ برنامه ۵ برنامه بگیریم، چون برنامه را به صورت لقمه لقمه، آیتمی و برنامکی و بخشی کردیم) که هرشب هر کدام از این عزیزان می‌توانند ۸ دقیقه صحبت کنند و سریالی پشت سر هم و در هفته پخش می‌شود، امکان دارد که هفته بعد موضوعی نداشته باشد برای همین کارشناس بعدی و مهمان دیگری­ می‌آید، زنده یاد استاد جمشید عندلیبی ما ۵ برنامه از ایشان ضبط کردیم و داشتیم ۵ برنامه دیگر را ضبط می‌کردیم که ۲ برنامه بیشتر نشد و به رحمت خدا رفتند.
مهدوی در خصوص حفظ آرشیو برنامه گفت: سال‌ها قبل آرشیو داری به شکل دیگری بود، به عنوان شاهد ثبت و ضبط می‌شد، اما نه با کیفیت خوب­، حالا اتفاق خوبی که طی این ۱۰ سال افتاده «ایرانصدا» است، که ما شنونده‌های زیادی را در جهان داریم، فارسی زبانانی که در اقصی نقاط دنیا هستند با گوشی وارد می‌شوند و این برنامه را می‌شنوند این برنامه­­ چه زنده باشد یک ساعت بعد به صورت دو تا نیم ساعت قابل برداشت هست، چه آفلاین و چه آنلاین قابل شنیدن است و می‌ماند و برحسب موضوع و تاریخ و روز علاقمندانی که کار پژوهشی می‌کنند یا برنامه را به هر دلیلی نشنیدند ، می‌توانند بشنوند، نکته مهم این برنامه این است که ­­از زمان مدیریت دکتر کاظمی دینان و­ قائم مقام ایشان آقای مبشری از نوروز پارسال ما شاکله برنامه را به نوعی به روز کردیم این که در گذشته در یک ساعت به مصاحبه و گفتگو پرداخته می‌شد، ما از امسال این ۵۵ دقیقه را در ابتدا یک موسیقی مناسب از فرهنگ ایرانی و اقوام ایرانی پخش کنیم تا یک ورودی مناسب داشته باشیم، ۵ کارشناس خبره هر کدام ۸ دقیقه، ۸ دقیقه صحبت می‌کنند با آنونس‌هایی که میان برنامه‌ای که دارد می‌گوید رادیو فرهنگ یا نیستان به چه می‌پردازیم ، ۵ موضوع کاملا متفاوت، این که نگاه درست مدیریت به این قضیه که از ما خواستند ما این برنامه را به روز رسانی کنیم و از آن هم استقبال می‌شود، ­این‌ها را تکراری نکنیم و از کارشناسان و استادان دعوت کردیم و اتاق فکر تشکیل دادیم و خوشبختانه هر روز به کارشناسان ما اضافه می‌شود و خیلی‌ها در نوبت هستند در موضوعات مختلف که بتوانیم قرابت‌های فرهنگی را­ که با دیگر ملل داریم، پیدا کنیم.
وی در پایان در خصوص موسیقی پاپ و راک گفت: کارشناسی که بتواند به درستی آنها را تجزیه و تحلیل کند و بررسی کند ما دعوت می‌کنیم و حتی نمونه را پخش می‌کنیم، چون برنامه کاملا تخصصی است، شاید بعضی از موسیقی‌هایی که دیگر شبکه‌ها امکان پخش آن را نداشته باشند، تا یک مدت زمان کوتاه ما پخش می کنیم و مصداقی تجزیه تحلیل می‌کنیم چرا که ما کار علمی می‌کنیم ما محسن چاووشی را داریم که الان­ موسیقی راک می‌خواند؛ اما وطنیزه کرده و موفق عمل کرده، شعر مولانا را در این قالب آورده و موفق هم شده است چه اشکالی دارد، حتی موسیقی­ «رپ» را می‌توانیم در قالب فرهنگ خودمان نهادینه و بومی سازی کنیم­ و چه جایی بهتر از نیستان که مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و ما یک جور­ بازوی اجرایی غیر مستقیم شویم برای کارشناسانی که در­ نهاد‌های حاکمیتی تصمیم گیری می‌کنند و نهاد‌های بالادستی به واسطه این برنامه که­ می شنوند، شاید نگاهشان، قلمشان متفاوت شود و کمک کند به رشد و توسعه فرهنگ ایرانی - اسلامی موسیقی که ۱۰ قرن گذشته و خیلی پیشینه طولانی دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تشریح بخش‌های جدید «جوان ایرانی سلام» در سال ۱۴۰۳/ میکروفونی که مصداق بیت‌المال است
  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • کمک فناوری به ۹۰ درصد زوج‌های نابارور
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • ناکامی ایتالیا در سال 2002 و قهرمانی در جام جهانی 2006 به روایت کارتون / انیمیشن
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند